Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРЕМИЕРА СО МЛАДИ ПЕЈАЧИ
кон изведбата на комичната опера „слугинка - господарка“ од перголези

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕВТИНО И ЗДОДЕВНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.02.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗА ЛЕХАРОВАТА „ЗЕМЈА НА НАСМЕВКИТЕ“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.02.1962

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЈОХАН ШТРАУС: „ЛИЛЈАКОТ“

Периодика: Разгледи Датум: 13.01.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ШТРАУСОВАТА ОПЕРЕТА “ЛИЛЈАКОТ” НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1957