Автор: Време Категорија: критика
ВООДУШЕВИ УМЕТНИЧКИОТ КЛУЧ НА ДАУТОВСКИ
ПО НАСТАПОТ ВО АНТИЧКИ ТЕАТАР ВО ОХРИД

Периодика: Време Датум: 04.08.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„КЛУЧ“ – НОВ МУЗИЧКИ ПРОЕКТ НА ДРАГАН ДАУТОВСКИ
„Клуч“ ќе ја доживее својата претпремиера утре, на концертот „Скришно место“, кој ќе се одржи во Марков манастир

Периодика: Утрински весник Датум: 30.06.2009

Автор: Драган Даутовски Категорија: критика
МЕСТОТО НА МУЗИКАТА НЕ Е НА УЛИЦА
писмо на нашиот музички уметник Драган Даутовски

Периодика: Утрински весник Датум: 21.06.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВИ ЗВУЦИ НА ЕДНО МИСТИЧНО ВРЕМЕ
Топчестата флејта во рацете на Даутовски

Периодика: Утрински весник Датум: 21.04.2007

Автор: Катерина Богоевска Категорија: критика
НЕОЛИТСКАТА ТОПЧЕСТА ФЛЕЈТА ПРОЗВУЧЕ ВО „МАЛА СТАНИЦА“
промовирана праисториската топчеста флејта

Периодика: Утрински весник Датум: 14.04.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОД ДРУГ СВЕТ ЌЕ ЧУЕШ ГЛАС
Драган Даутовски

Периодика: Утрински весник Датум: 02.04.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА НА ПАТОТ КОН СВЕТЛИНАТА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ДРАГАН ДАУТОВСКИ КВАРТЕТ ВО УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА

Периодика: Вечер Датум: 03.12.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
УНИВЕРЗАЛНА МУЗИЧКА МИСЛА НА ГАСПАРИЈАН
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ЏИВАН ГАСПАРИЈАН ВО УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА

Периодика: Вечер Датум: 11.04.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
КОРЕНИ И ЦУТОВИ
ИНТЕРВЈУ ДРАГАН ДАУТОВСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 03.11.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА УПОРНОСТ
за четирите концертни вечери на манифестаццијата „денови на македонската музика“

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1994