Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОСЕЧНА, НО ЕНЕРГИЧНА ПРЕТСТАВА
Кон операта „Кармен“ од Жорж Бизе, диригент Доријан Вилсон, Германија,

Периодика: Вест Датум: 03.11.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ВОЗДРЖАНА „АИДА“
ЗАВРШИЈА 36. МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Дневник Датум: 02.06.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО СО ДВЕ ПРЕМИЕРНИ КОМПОЗИЦИИ
СИМФОНИСКИ ЏЕЗ-КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 22.03.2008

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СТИЛСКИ БОГАТ КОНЦЕРТ ЗА СВ. ВАЛЕНТИН
Кон концертот „Љубов"на Македонската филхармонија, диригент Доријан Вилсон (САД), солисти: Гвенет-Ан Џеферс, сопран, и Родни Кларк, баритон (Велика Британија

Периодика: Вест Датум: 21.02.2008