Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
ВАСИЛИЈ ЧИЧИЈАШВИЛИ БЛЕСНА ВО „ШЕХЕРЕЗАДА“
Првата реприза на балетот „Шехерезада“ на музика на Николај Римски Корсаков

Периодика: Вест Датум: 25.12.2006

Автор: Даниела Стојановиќ Категорија: критика
СЛАТКО, НО ПРЕКРАТКО
Кон премиерата на балетот „Шехерезада“ од Корсаков; кореограф Михаил Крапивин - Русија, според кореографијата на Михаил Фокин; диригент: Саша Николовски - Ѓумар

Периодика: Вест Датум: 19.12.2006

Автор: ВЕСТ Категорија: критика
ОВАЦИИ ЗА БАЛЕТСКИОТ ХИТ „ТАНГО“
ПРЕМИЕРА ВО МАКЕДОНСКИОТ БАЛЕТ

Периодика: Вест Датум: 17.03.2006

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КОД НА СТРАСТВЕНА ЉУБОВ
КОН БАЛЕТОТ „РОМЕО И ЈУЛИЈА“

Периодика: Утрински весник Датум: 11.04.2000

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
РЕЛАТИВНО ВИСОК УМЕТНИЧКИ СТАНДАРД
кон изведбата на балетот „ромео и јулија“ од сергеј прокофјев

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВДАХНОВЕНА ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА
балет - кон „јунакот на судбината“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
МОДЕРНО ДЕЛО
КОН БАЛЕТОТ КРВАВА КОНТЕСО ОДВЕДИ МЕ ВЕЧЕРВА ДОМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВА РАЗВОЈНА ЛИНИЈА
балет

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ТЕАТАРСКИ ЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СЦЕНИ ОД ЖИВОТОТ
КОН ПРАИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКОТО ДЕЛО ПИНК ФЛОЈД НА СЦЕНАТА НА МНТ ВО КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА НА ДРАГУТИН БОЛДИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.01.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОГАТА ИМАГИНАЦИЈА
КОН НАЈНОВАТА ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ ПРИ МНТ-РАСПУЧИН ИЛИ АГОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КУЛТИВИРАНИТЕ ЧЕКОРИ ЗА ЗИГФРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1990

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
НОВО ВИДУВАЊЕ НА РОМЕО И ЈУЛИЈА

Периодика: Вечер Датум: 06.05.1987

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
МЛАДИ БАЛЕТСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1974