Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНИ БИСЕРИ
кон годишниот концерт на учениците од балетскиот оддел на мбуц

Периодика: Вечер Датум: 11.05.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВ ВПЕЧАТОК
ПО ГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ НА БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ПРИ МБУЦ ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1994

Автор: Љ. Бранѓолица Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ НАСТАП
КОН ГОСТУВАЊЕТО НА ОПРЕКСТАРОТ ДУШАН СКОВРАН ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.11.1993

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РЕСПЕКТ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ПРИ МБУЦ ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ

Периодика: Вечер Датум: 15.06.1988

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ОБНОВА И СМЕНА НА ГЕНЕРАЦИИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.01.1985

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОЛЕТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
МЛАДИ БАЛЕТСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ДОН КИХОТ“- ОЧОВЕЧЕНА ПРИКАСКА ЗА ВИТЕЗОТ НА НАТАЖЕНИОТ ЛИК

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1963

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Тодор Скаловски (Тодор Настиќ-Скаловиќ) Категорија: критика
КОНЦЕРТ Г-ЦЕ БЛАНКЕ КЕЗЕР И Г. ЖАРКА ЦВЕЈИЌА, ЧЛАНА БЕОГРАДСКЕ ОПЕРЕ

Периодика: Вардар Датум: 13.03.1936