Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВИСТИНСКИТЕ ВРЕДНОСТИ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ НА СЛАВИЦА ПЕГРОВСКА ГАЛИЌ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 12.03.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ЕКСПЛИЦИТНА ПОТРЕБА ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ
ОПЕРА ПРИ МНТ - ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ВЕРДИ

Периодика: Дневник Датум: 06.02.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЦРНО-БЕЛ ДОН КАРЛОС
кон премиерната изведба на операта „дон карлос“

Периодика: Вечер Датум: 28.03.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ГЛАС ПОВЕЌЕ ЗА ЗАЕДНИШТВО ВО РАБОТАТА
за операта „дон карлос“ на верди, во режија на пламен карталов

Периодика: Дневник Датум: 27.03.2000

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОБРИ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БЕЗ НАЈУБАВИОТ УКРАС – ГЛЕДАЧИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ОРГАНИЗАТОРСКА НЕГРИЖА ЗА НАДЕЖНИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ЕБОЛИ НАЈУСПЕШНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1982

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РАСПЕАНА МЛАДОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕД СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНО ГОСТУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 19.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
УБАВО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПОЛСКИТЕ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДОСТОЈНО ЗА СВЕЧЕНОТО ЗАТВОРАЊЕ НА МОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1979