Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНА ИЗВЕДБА НА КАМЕРЕНИОТ ОРКЕСТАР „МЕНДЕЛСОН“
на „Охридско лето“ концерт на ансамблот „Менделсон“

Периодика: Утрински весник Датум: 19.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ АКТЕРИ ГИ ОСВОИЈА СИМПАТИИТЕ
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА „ТАЕН БРАК“ ОД ДОМЕНИКО ЧИМАРОЗА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГУДАЧКА КОХЕЗИЈА ВО ПРОСТОР
по концертот на гудачите на „свети ѓорѓе“

Периодика: Утрински весник Датум: 28.07.1999

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
РОМАНТИЧЕН МОЦАРТ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА РТС

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1986

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ, А МЛАК АПЛАУЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕЧЕН ФИЈАСКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1965

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ПОД ДИРИГЕНТСТВОТО НА ВАСИЛ СТЕФАНОВ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.04.1958

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
КАМЕРНО-СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 28.03.1954