Автор: Бранко Каракаш Категорија: друго
НЕГРИЖА ОКОЛУ НЕГУВАЊЕТО И НАБАВУВАЊЕТО НА КЛАВИРИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СМОТРА НА ДОСЕГАШНИТЕ УСПЕСИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН АНСАМБЛ ОД НОВИ САД

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ТРИНАЕСЕТТИ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.04.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СИБЕЛИУСОВАТА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.03.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
МОЦАРТОВИОТ “РЕКВИЕМ” ВО ИЗВЕДБА НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ОПЕРСКИОТ ХОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.12.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВТОР КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА РОМАНСКИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ „БАРБУ ЛАУТАРУ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТОТ ТОТЈО ЛАЗАРОВ ОД СОФИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.09.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВАЈЦА МЛАДИ УМЕТНИЦИ НА КОНЦЕРТОТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.06.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1956