Автор: ДАНИЕЛА СТОЈАНОВИЌ-КАРГОВ Категорија: критика
СМЕЛО И ВЕСЕЛО
Кон премиерата на „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус; кореографија Мариус Петипа, Виктор Јеременко; диригент Саша Николовски - Ѓумар, продукција МОБ

Периодика: Вест Датум: 24.12.2009

Автор: Даниела Стојановиќ - Каргов Категорија: критика
ОПАЧИНАТА НА ГЛАМУРОЗНИОТ ЈУБИЛЕЈ
Кон Гала-балетскиот концерт за 60 години од формирањето на Македонскиот балет; диригент: Алесандро Д’Агостини; продукција МОБ

Периодика: Вест Датум: 07.10.2009

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
АНЕМИЧНА И ЕВТИНА „КАРМЕН“
Кон премиерата на балетската суита „Кармен“ од Шчедрин - Бизе, кореографија, либрето и режија Кан Арслан; продукција Македонска опера и балет

Периодика: Вест Датум: 25.11.2008