Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЛШЕБНИК НА ВИОЛИНА
Кон концертот на македонската филхармонија, даниел рун - виолина, диригент патрик штруб

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГУДАЧКА КОХЕЗИЈА ВО ПРОСТОР
по концертот на гудачите на „свети ѓорѓе“

Периодика: Утрински весник Датум: 28.07.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЦЕЛОСЕН УСПЕХ СО ЦЕЛОСНА СТРАСТ
кон концертот на македонската филхармонија, наталија шаховскаја, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
по концертот ма камерниот оркестар „музика вива“ од русија на „охридско лето 97“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЛАБОКО ДОЖИВУВАЊЕ
ИНТЕРФЕСТ: КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФАНТАСТИЧНИ МУЗИЧАРИ
МОСКОВСКО ТРИО

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.08.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ТАНЦИ
за концертите на македонската филхармонија под диригентство на павле дешпаљ и ангел шурев

Периодика: Вечер Датум: 10.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБА ЗА СОЗРЕВАЊЕ
за концертот на гудачкиот квартеет при мрт

Периодика: Вечер Датум: 05.03.1992

Автор: Љ. Кочовски Категорија: критика
ПРОПУШТЕН МУЗИЧКИ НАСТАН
и покрај тоа што „финското трио“ имаше забележителен настап, завчерашната вечер мина со само педесетина вљубеници на сериозната музика

Периодика: Вечер Датум: 25.07.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО ПОСТАВАНГАРДНИТЕ ВОДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.11.1990