Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СЛОБОДЕН И ЕНЕРГИЧЕН ПИЈАНИЗАМ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.02.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПАД ОД ПЕТТИ КАТ
за концертот на македонската филхармонија со гостите од германија, ернст хубер контвиг и марија коволик

Периодика: Вечер Датум: 06.11.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ФИЛХАРМОНИЈА ШТО ВИ Е?
кон концертот на мф во скопје, на отворањето на новата сезона

Периодика: Вечер Датум: 16.10.1996

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СИМПАТИИ ЗА КОМПАКТНАТА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
ко концертот на триото „лоренц“, „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН, ФОКУСИРАН АНГАЖМАН
за настапот на камерниот оркестар на мрт, диригент пламен ѓуров, солист александар кагановски - виолончело

Периодика: Вечер Датум: 07.06.1995

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВИСОК ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА ДИМЧЕВКСИ И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКА ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ УМЕТНИЧКИ КАЖУВАЊА…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИХАИЛ ХОМИЦЕР, ПИЈАНО СОРАБОТКА ВЛАДИМИР ПЈАСЕЦКИ

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВИСТИНСКИ КОНТАКТ СО ДЕЛАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕФИНЕТИ ИЗВЕДБИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ПОД ДИРИГЕНТСТВО АЛВАРО КАСУТО И СОЛИСТОТ НА ВИОЛИНА ИЛЈА ГРУБЕРТ

Периодика: Вечер Датум: 20.05.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ИСПОЛНУВАЧКИ ГЕНЕРАЦИИ

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1987

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ВРВНО МАЈСТОРСТВО
КОН НАСТАПОТ НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.09.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАЈСТОРСТВО НА СВЕТСКО РАМНИШТЕ
ЗА ГОСТУВАЊЕТО НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИТО НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 03.09.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986