Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ОД ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ШВЕДСКАТА ПУБЛИКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.07.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЈСТОРИ ОД ИСТА ДИРИГЕНТСКА ШКОЛА
АТРАКТИВЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.04.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОШЕТКА НИЗ МУЗИЧКИТЕ ЕПОХИ СО ЈАСЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ
КОНЦЕРТ НА СКОПСКИОТ ДУВАЧКИ КВИНТЕТ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 17.12.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕТКО СРЕЌАВАНА ПРОГРАМА
за концертот на виолинското дуо лидија добревска и томислав димов

Периодика: Вечер Датум: 28.12.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ КОМПОРМИСИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ГУДАЧКОТО ТРИО ОД ГРАЦ АВСТРИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИРТУОЗНО ПО СЕКОЈА ЦЕНА
за концертот на пијанистот филип павлов од бугарија, во асистенција на флејтистот христо павлов на скопско лето 92

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ТОПЛИТЕ ОКЕАНСКИ ВЕТРОВИ
диригентот сајмон романос со македонската филхармонија и камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 12.03.1992

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
НАГОРНА ЛИНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.02.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕОБИЧНА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1981

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
КОНТИНУИРАН ИНТЕРПРЕТАТИВЕН ТРЕТМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.03.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.08.1975