Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРЕН АНСАМБЛ СО СВЕТСКА ГОЛЕМИНА
КОНЦЕРТ НА СОФИСКИ СОЛИСТ

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЈСТОРИ НА ИНСТРУМЕНТОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ТРИОТО ЦИРИХ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕТКО МУЗИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 25.08.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРЕКРАСНИ ДИРИГЕНТСКИ ГРАДАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1980

Автор: Гордана Бачоска Категорија: критика
ДОСЛЕДНА УИГРАНОСТ

Периодика: Вечер Датум: 01.08.1972