Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГУДАЧКА КОХЕЗИЈА ВО ПРОСТОР
по концертот на гудачите на „свети ѓорѓе“

Периодика: Утрински весник Датум: 28.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФИДАНКА НА СЛАВНАТА БУКУРЕШТАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА
камерен ансамбл „георге енеску“

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ ИЗВЕДУВАЧИ
кон концертот на камерниот оркестар „георге енеску“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
ПО НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР - ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ИСПОЛНУВАЧКИ ГЕНЕРАЦИИ

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1987

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВЕ РЕТКО УБАВИ СРЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТЕГ СО РЕЛАТИВНО УСПЕШНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.1973