Автор: Александар Кировски Категорија: критика
„МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“

Периодика: Разгледи Датум: 16.01.1955

Автор: Васил Ќортошев, Артур Сурмејан Категорија: друго
НЕШТО ЗА МУЗИЧКАТА КРИТИКА КАЈ НАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.1954