Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ПРОГРАМСКИ ОРИЕНТАЦИИ
за творечкиот портрет на стојан стојков и концертот на камерниот оркестар на мрт

Периодика: Вечер Датум: 06.04.1994

Автор: Димче Николески Категорија: критика
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА ЗА МУЗИЧКОТО ТОРЕШТВО ОД НАШЕТО ПОДНЕБЈЕ
кон концертите на оркестарот „миле коларовски, на ансамблот „јоан кукузел“ и концертот на нови дела од македонски автори - „денови на македонската музика 94“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
ПО НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР - ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ПОЛЕТНО КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.07.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СВЕТЛИНИТЕ И СЕНКИТЕ НА ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН ТЕТОВСКИТЕ ХОРСКИ ОДЗИВИ - 93.

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СТАНДАРДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
КОН ИЗВЕДБАТА НА ТРУБАДУР ОД ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ ВО РАМКИТЕ НА МАЈКСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШЕН ИЗВЕДУВАЧКИ КВАЛИТЕТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА НАБУКО ОД Џ. ВЕРДИ НА МОВ 93.

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНО И КОРЕКТНО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА 14 МАЈ ВО ФОАЈЕТО НА МНТ, ДИРИГЕНТ ГЕУМ НОСАНГ ОД Ј. КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНА ПРЕТСТАВА
КОН ОПЕРАТА ТРАВИЈАТА ОД Џ. ВЕРДИ ИЗВЕДЕНА НА МОВ 93 СО ГОСТИ ОД ЈУЖНА КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
КВАЛИТЕТЕН ПОЧЕТОК
КОН ПРВИОТ ДЕЛ НА ФЕСТИВАЛОТ НА сериозната МУЗИКА ИНТЕРФЕСТ 92 ШТО СЕ ОДРЖА ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.10.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА
КОН ПРОГРАМАТА НА ПРВИТЕ ДВЕ ВЕЧЕРИ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ ВО ОХРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ
кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ТВОРЕЧКА РЕИНКАРНАЦИЈА
кон концертите на гитаристот педро солер од шпанија и триото „финико“ од хелсинки на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ПОДИУМ НА МУЗИЧКАТА ТРАДИЦИЈА И ДОМАШНАТА ДРАМА
ОХРИДСКО ЛЕТО МЕЃУ ЖЕЛБИТЕ И МОЖНОСТИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1991