Автор: Катерина Богоева Категорија: интервју
МУЗИКАТА НЕМА РАМНОПРАВЕН ТРЕТМАН
разговор со Претседателот на СОКОМ Марко Коловски,

Периодика: Утрински весник Датум: 06.04.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: Осврт
И МУЗИЧКОТО НАСЛЕДСТВО Е БЕЗ ЗАШТИТА
научна трибина во организација на СОКОМ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.03.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: интервју
УКИНУВАЊЕТО НА АНСАМБЛИТЕ НА МРТВ ОСТАВИ ПОСЛЕДИЦИ
РАЗГОВОР СО ЈАНА АНДРЕЕВСКА, СЕЛЕКТОР НА ДММ

Периодика: Утрински весник Датум: 23.03.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА“ ГО ЗАДРЖУВА ОСНОВНИОТ КОНЦЕПТ
најава на „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 18.03.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН ПОЧЕТОК НА МАКЕДОНСКИТЕ МУЗИЧКИ ДЕНОВИ
Јубилејните „Денови на македонска музика“ свечено се отворија со изведбата на „Псалми“ на Стојан Стојков

Периодика: Утрински весник Датум: 29.03.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈНИ МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ ДЕНОВИ
најава: „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 24.03.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ДЕСЕТДНЕВНО ПАТУВАЊЕ НИЗ РАЗНОБОЈНИ ЗВУЧНИ ПРЕДЕЛИ
ЗаврШи 29-то издание на „Денови на македонската музика"

Периодика: Утрински весник Датум: 12.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАНИФЕСТАЦИЈАТА ГИ ПРОШИРУВА СОПСТВЕНИТЕ ХОРИЗОНТИ
"Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 05.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
АФИРМАЦИЈА НА МАКЕДОНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО
Фестивалот 'Денови на македонска музика" Ќе се одржи од 30 март до 8 април

Периодика: Утрински весник Датум: 22.03.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАЕСТРО СИМОН ТРПЧЕВСКИ ЌЕ НАСТАПИ СО ТЕНОРОТ ТОШЕ ПРОЕСКИ
Пријатно изненадување на манифестацијата "Денови на македонската музика°

Периодика: Утрински весник Датум: 22.02.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕДОСТИГ ОД ИНСПИРАЦИЈА И КРЕАТИВНОСТ
По 26. издание на "Денови на македонската музика"

Периодика: Утрински весник Датум: 08.04.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
И ГОДИНАВА БОГАТА И РАЗНОВИДНА ПРОГРАМА
26. Денови на македонската музика

Периодика: Утрински весник Датум: 20.03.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИСТИНСКО ОСВЕЖУВАЊЕ ЗА НАШАТА МУЗИЧКА КУЛТУРА
Вистинско освежување за нашата музичка култура

Периодика: Утрински весник Датум: 20.03.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
РАЗНОВИДНА ПРОГРАМА СО МНОГУ ПРАИЗВЕДБИ
Манифестацијата "Денови на македонската музика" ќе го доживее своето 25-то издание

Периодика: Утрински весник Датум: 20.03.2002