Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АУДИОВИЗУЕЛЕН СИНКРЕТИЗАМ
проекти

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.04.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ЗОДИЈАК“ НА СОНИ ПЕТРОВСКИ ЈА ВООДУШЕВИ ПУБЛИКАТА
отворање на „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 21.03.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПАМЕТНА МУЗИЧКА ИГРА СО ХОРОСКОПСКИТЕ ЗНАЦИ
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.03.2009

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВА ИЗВЕДБА НА ГЕРМАНСКИОТ КВАРТЕТ
Кон концертот на ансамблот ARTWORK од Германиiа, одржан на манифестациiата Денови на Македонска Музика

Периодика: Вечер Датум: 04.04.2008

Автор: Анита Јовановска Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ГИ НАДМИНА МОИТЕ ОЧЕКУВАЊА. ИНТЕРВЈУ СО ЈАНА АНДРЕЕВСКА
РАЗГОВОР: ЈАНА АНДРЕЕВСКА СЕЛЕКТОР НА ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Вечер Датум: 03.04.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТОПЧЕСТАТА ФЛЕЈТА – СВЕТСКА АТРАКЦИЈА
„Квартетот Драган Даутовски“ ќе ја промовира уникатната окарина

Периодика: Утрински весник Датум: 13.04.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ОЛИСТАКЛОФОН“ Е УНИКАТЕН, АВТОРСКИ ИНСТРУМЕНТ
Оливер Јосифовски Ќе изведувам оригинален музички материјал

Периодика: Утрински весник Датум: 04.04.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОСТОЈНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДВА ЗНАЧАЈНИ ЈУБИЛЕЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРИ НОВИ ДЕЛА ОД МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.04.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НОВО ДЕЛО НА МАНЧЕВ И ВРВЕН ПИЈАНИТИЧКИ АРТИЗАМ НА МАРЧЕЛА
Во рамките на 29-то издание на ,Денови на македонската музика 2005“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПРЕТСТАВЕНО НАЈДОБРОТО ВО МАКЕДОНИЈА
на отворањето на деновите на македонската музика

Периодика: Дневник Датум: 01.04.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
БИТОЛСКИТЕ УМЕТНИЦИ И ДАДОА НОВ ИМПУЛС НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Дневник Датум: 07.04.2003

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
НЕДОСТАТОК ОД ИНВЕНЦИЈА И АВТОРСКИ ПЕЧАТ
ЗА 26. ИЗДАНИЕ НА „ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА“

Периодика: Вечер Датум: 02.04.2003