Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ЕСТЕТСКО УЖИВАЊЕ

Периодика: Дневник Датум: 26.04.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАРАТОНСКИ КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
виртуозна изведба и пет биса

Периодика: Утрински весник Датум: 26.04.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТРПЧЕСКИ НАПРАВИ ВИСТИНСКИ ПРАЗНИК ВО ШТИП
Симон Трпчески брилјираше на сцената.

Периодика: Утрински весник Датум: 13.02.2008

Автор: Тина Иванова - Моника Талеска Категорија: критика
И ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА СО ОВАЦИИ ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Трпчески и со оваа турнеја ја докажува својата човечка големина

Периодика: Утрински весник Датум: 07.12.2007

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
СКАПОЦЕНИ ЗВУЧНИ БОИ
За прексиноќешниот концерт на виолончелистот Давид Герингас

Периодика: Утрински весник Датум: 25.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ФЕНОМЕНАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КЛАРИНЕТИСТКАТА ШАРОН КАМ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МУЗИКА СО КЛАСИЧНА ЕЛЕГАНЦИЈА И РАФИНИРАН ИМПРЕСИОНИЗАМ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СУПТИЛНО КАМЕРНО ДУО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАРИНА ТАРАСОВА И БОРИС КРАЉЕВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ ВО СОПСТВЕНА ЗВУЧНА ГАЛАКСИЈА
Кон концертот на Акилес Дел Вињ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.2004

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
КОН ЗЕНИТЕТОТ НА ВИСОКА УМЕТНОСТ
јубилеен концерт го на Камерното дуо Кировски

Периодика: Утрински весник Датум: 13.01.2004

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ТРИО СО НАГЛАСЕНИ СОЛИСТИЧКИ ДЕМОНСТРАЦИИ
Кон концертот на триото ,,Коринтски", САД,

Периодика: Утрински весник Датум: 26.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
КРЕАТИВНО ДОЖИВУВАЊЕ НА МУЗИКАТА
Шауна Ролстон

Периодика: Утрински весник Датум: 22.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
МАГИЧНАТА СИМФОНИЈА НА ПИЈАНИСТИЧКИОТ ДУЕТ
двајца виртуози на пијано - Аглика Генова и Љубен Димитров

Периодика: Утрински весник Датум: 20.08.2003