Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БАЛЕТ ЗА КРАЈ НА ЧЕШКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО СО ЕУ
Кон балетите „Прегратка“ и „Les Bras de Mer“

Периодика: Утрински весник Датум: 02.07.2009

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПАРАЛЕЛИ НА ФАСЦИНАНТНАТА ЕНЕРГИЈА
изведба на најновиот проект на Балетот МНТ - "Паралели",

Периодика: Утрински весник Датум: 08.07.2003

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998