Автор: Д. Стојановиќ Категорија: критика
ПОРТУГАЛСКИТ БАЛЕТ ГО ДОНЕСЕ СВЕТОТ ВО СКОПЈЕ
По настапот на Националниот балет од Лисабон

Периодика: Вест Датум: 10.04.2007

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
ВАСИЛИЈ ЧИЧИЈАШВИЛИ БЛЕСНА ВО „ШЕХЕРЕЗАДА“
Првата реприза на балетот „Шехерезада“ на музика на Николај Римски Корсаков

Периодика: Вест Датум: 25.12.2006

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
НЕОБИЧНА ОПЕРСКА ПРИКАЗНА
ПРЕМИЕРА НА „СВРТУВАЊЕ НА ШРАФОТ“ ВО МОБ

Периодика: Вест Датум: 23.10.2006

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
МОДЕРЕН БАЛЕТ НИЗ ЕМОЦИЈА И СТРАСТ
ПРЕМИЕРА ВО МОБ

Периодика: Вест Датум: 12.06.2006

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
ОМИЛЕНА ДИРЕКТОРКА – ЗА ПРОМЕНА
КАТЕРИНА КИПРОВСКА - БАЛЕРИНА И ДИРЕКТОР НА МАКЕДОНСКИОТ БАЛЕТ

Периодика: Вест Датум: 03.08.2005

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ СПЕКТАКЛ ГИ ОТВОРИ МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
СВЕТСКА ПРАИЗВЕДБА НА „ЛИДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА“

Периодика: Вест Датум: 11.05.2005

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
БАЛЕТОТ „ТАШУЛА“ ВИЗУЕЛНА СЕНЗАЦИЈА
ПРАИЗВЕДБА ВО МНТ

Периодика: Вест Датум: 13.04.2004