Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ТРАУРНА „ТРАВИЈАТА“
Кон операта „Травијата“ од Џузепе Верди - МОВ 2009; диригент Методи Матакиев - Бугарија; продукција Македонска опера и балет

Периодика: Вест Датум: 29.05.2009

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДМЕТНЕ
За Гала оперскиот концерт за Василица на Операта на МНТ

Периодика: Вест Датум: 14.01.2004