Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БЕЗ КОМПЛЕКСИ
„Охридско лето `98“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.08.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПОПУЛАРНА ПРОГРАМА
концерт на македонската филхармонија, сретен крстиќ на виолина, диригент андреј борејко

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МАШКИ ТЕМПЕРАМЕНТ И НЕЖЕН ЛИРИЗАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1974