Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВСКА – ИЛКОВА ПЕЕШЕ ПРЕД ПОЛУПРАЗНА САЛА
Публиката прексиноќа уживаше во убава оперска музика

Периодика: Утрински весник Датум: 15.03.2008

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛЕН БЛЕСОК И ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на камерниот оркестар на мрт и на катја ричарели и џовани белути, на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРСКИ ТРЕПЕТИ НА СИМФОНИЧАРИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со солистот никола китановски, диригент мирослав хомен

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1992