Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА РУСКИОТ ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ
концерт на московскиот оркестар „вивалди“

Периодика: Дневник Датум: 25.07.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ
кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на Благоја ангеловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОСВЕЖУВАЊЕ
за концертот на сопранот надежда петровска

Периодика: Вечер Датум: 21.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКА РАЗНОВИДНОСТ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА СОПРАНОТ НАДЕЖДА ПЕТРОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 21.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА
по концертите на гитаристот пабло барон, гзавиер филипс и клер дезар

Периодика: Утрински весник Датум: 19.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СТАМЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
кон концертот на симон трпчески на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АПЛАУЗИ, ОВАЦИИ И ЗАДОВОЛСТВО
кон концертот на николај лугански на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998