Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СТАМЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
кон концертот на симон трпчески на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАЗНИШАНА ТРАДИЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА БЕЊАМИН ШАВЕР НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 28.12.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО ЕДЕН ЗДИВ
ПИЈАНО РЕЦИТАЛ НА ИВАН МЕЛЕШ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВИ ПОНУДИ
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 21.11.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
МЛАДЕШКА ВИРТУОЗНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКИ БОЛИД

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1985

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УБАВО МУЗИЧКО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1974