Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СЛИКА НА ВРЕМЕТО
кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент емил табаков

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ГРАНДИОЗЕН ОРКЕСТАР И МОНУМЕНТАЛНО ДЕЛО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈНА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
концерти

Периодика: Утрински весник Датум: 30.11.1999