Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ОД ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ШВЕДСКАТА ПУБЛИКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.07.2006

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН ЗАВРШЕТОК НА ГОЛЕМАТА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА "ОХРИДСКО ЛЕТО"

Периодика: Утрински весник Датум: 10.09.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СЕКОГАШ ИМАМ ОДЛИЧНА СОРАБОТКА СО МАКЕДОНИЈА
Владимир Крпан, пијанист од Хрватска

Периодика: Утрински весник Датум: 30.05.2002

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРШЕНСТВО ВО ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ
кон концертот на младинскиот женски хор мри МКЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
МЛАД НО ЗРЕЛ УМЕТНИК
кон концертот на камерниот оркестар на радио клуж, романија, диригент леонардо квадрини, солист оливие тенрија, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ
по музичката драма „петрарка“ и концертите на камерниот оркестар и меѓународниот младински хор на музичка младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВАРИЈАБИЛНОСТ НА ИЗРАЗОТ
кон концерот на камерниот оркестар на мрт и рециталот на францускиот пијанист ерик ле саж

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО СТАРО ИМЕ ВО НОВИ ДОКАЖУВАЊА?
за концертитте на камерните ансамбли на МРТ и Македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 08.02.1993

Автор: В. Чучков Категорија: критика
НЕДОВОЛНА СУПТИЛНОСТ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ГОРДАНА ЈОСИФОВА, ОБОА ВО САЛОНОТ 19,19

Периодика: Вечер Датум: 25.04.1990

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИЈАТНИ МИГОВИ СО СКОПСКИТЕ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО

Периодика: Вечер Датум: 22.07.1975

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА УМЕТНОСТА НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1975

Автор: Тодор Скаловски Категорија: критика
ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО САЛЦБУРГ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1950