Автор: Драган Бојаџиев Категорија: критика
МАКЕДОНСКОТО СИМФОНИСКО ТВОРЕШТВО

Периодика: Разгледи Датум: 10.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.01.1957