Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРВИТЕ АПЛАУЗИ ЗА БЕЛГРАЃАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ДОН КИХОТ“- ОЧОВЕЧЕНА ПРИКАСКА ЗА ВИТЕЗОТ НА НАТАЖЕНИОТ ЛИК

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1963