Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АИДА ГА ЗАТВОРИ ПОРТИТЕ НА МОВ
ЗА ИЗВЕДБАТА НА „AИДA“ ОД ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ СО КОЈА БЕА ЗАТВОРЕНИ МАЈСКЈIТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 04.06.2001

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ЕДИНСТВЕНОСТА НА МУЗИКАТА, ИГРАТА И СЦЕНСКИОТ ПРОСТОР
Нови перспективи на Мајските оперски вечери

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.05.1987

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„КНЕЗ ИГОР“ И „МАНОН“

Периодика: Разгледи Датум: 16.06.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР – ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Разгледи Датум: 04.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.09.1956

Автор: Александар Кировски Категорија: критика
ПРВАТА ОПЕРА „ГОЦЕ“ ОД КИРИЛ МАКЕДОНСКИ

Периодика: Разгледи Датум: 23.05.1954