Автор: Марко Коловски Категорија: критика
25 СТРУШКА МУЗИЧКА ЕСЕН

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 28.09.1999

Автор: Бранко Каракаш Категорија: Осврт
КАДЕ ОДИ НАШАТА ЗАБАВНА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1973

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УСПЕШНА СМОТРА НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО ПЕСНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.09.1969

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ЧЕТИРИЕСЕТИПРВАТА“ – ПРВА ОПЕРА ЗА РЕВОЛУЦИЈАТА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА ВО МАНАСТИР“ ОД СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ПРВА ИЗВЕДБА HA 9- ТА БЕТОВЕНОВА СИМФОНИЈА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СРЕДБА CO УШТЕ ЕДЕН МЛАД ДИРИГЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ГОДИШНА СМОТРА НА НАЈМЛАДАТА МУЗИЧКА ГЕНЕРАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.06.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
АФИРМАЦИЈА НА МЛАДАТА МУЗИЧКА ГЕНЕРАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВАЈЦА ГОСТИ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ВИОЛИНИСТОТ ЛАЗАР МАРЈАНОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.03.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВО ДУХОТ НА ПОЛЕТОТ И МЛАДОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ТРАВИЈАТА“ ПОД ДИРИГЕНТСТВОТО НА АНГЕЛ ШУРЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1958