Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА ДУРЛОВСКИ ГИ ЗАСЕНИ СИТЕ НА ОПЕРСКАТА ПРЕТСТАВА НА РИГОЛЕТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.2007

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВО И СИГУРНО
КОН ОПЕРАТА РАЗДЕЛБА ОД ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1988

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ТИВОК И СКРОМЕН ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 78. „БАЛ ПОД МАСКИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1978

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.1977