Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ГЛАС ПОВЕЌЕ ЗА ЗАЕДНИШТВО ВО РАБОТАТА
за операта „дон карлос“ на верди, во режија на пламен карталов

Периодика: Дневник Датум: 27.03.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО СПОМЕН НА ШАЉАПИН

Периодика: Македонско радио Датум: 02.05.1998

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ФУНКЦИОНАЛНО И СТАБИЛНО
БОЕМИ И ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР НА СЦЕНАТА НА МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНИ ПЕЈАЧКИ КРЕАЦИИ
ЗА СВЕЧЕНАТА АИДА ОД Ѓ. ВЕРДИ

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРО… СИЛНО… ВОЗБУДЛИВО
ЗА ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР ОД ДОНИЦЕТИ

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1988

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
МОЖНОСТИ И ЕФЕКТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОД ПЕКОЛОТ ДО – СВЕТЛОСТА!

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1986