Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕРО… ПОВТОРНО ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 19.01.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!
ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ТЕНОРА – ДВЕ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОБРИ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ГОСТИТЕ, СОЛИСТИ ПРЕД СЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.07.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ЕБОЛИ НАЈУСПЕШНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
СОЛИСТИТЕ НА НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ ТРАДИЦИЈАТА И СОВРЕМЕНОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НОВО ПОЗНАНСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1981