Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ПРИЈАТНИ НОВИНИ
свежи ветришта од македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 16.10.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КОНВЕНЦИОНАЛЕН ПРИСТАП И МЛАДЕШКИ ТЕМПЕРАМЕНТ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 20.03.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СТАНДАРДНА СИМФОНИСКА ПРОГРАМА ВО СОЛИДНО ИЗДАНИЕ
Пријатна вечер со нашите филхармоничари

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 17.01.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЖЕЛЕЗЕН ОРКЕСТАРСКИ РЕПЕРТОАР
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 29.11.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДОСТИГНАТИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ ХОРИЗОНТИ
Македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 27.09.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАРКАНТНИ ДЕЛА И ИЗВОНРЕДЕН МЛАД ТАЛЕНТ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 10.03.2011

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ
концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВТОРНО МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ
Симон Трпчески, маестро Владимир Јуровски и Лондонскиот филхармониски оркестар испратени со овации

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ТЕГОБНОСТ И МЕДИТАЦИЈА
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.02.2010

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ И МНОГУ ДОБАР ДИРИГЕНТ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.02.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАРАТОНСКИ КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
виртуозна изведба и пет биса

Периодика: Утрински весник Датум: 26.04.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ЕСТЕТСКО УЖИВАЊЕ

Периодика: Дневник Датум: 26.04.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ СО ЕПСКИ ДИМЕНЗИИ
Симон Трпчески

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.04.2008

Автор: Тина Иванова - Моника Талеска Категорија: критика
И ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА СО ОВАЦИИ ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Трпчески и со оваа турнеја ја докажува својата човечка големина

Периодика: Утрински весник Датум: 07.12.2007