Автор: Борис Петковски Категорија: критика
„РАЈМОНДА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.1969

Автор: Борис Петковски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА АМЕРИКАНСКИОТ БАЛЕТСКИ ТЕАТАР НА ПОЛ ТЕЈЛОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.06.1968

Автор: Борис Петковски Категорија: критика
НЕКОЛКУ ЗБОРА ЗА БАЛЕТСКАТА ПРЕМИЕРА „ОТЕЛО“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.1966