Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД ЗА ПРИЗЕМЈУВАЊЕ
ПО ГОДИНАШНАВА ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО ВО ОПАТИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1987

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД НА „ПРИЗЕМНУВАЊЕ“

Периодика: Македонско радио Датум: 01.10.1986

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПОЕТСКИ СЛОБОДАРСКИ ПОРАКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РАСТЕЖ

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ЗРЕЛА ПИЈАНИСТИЧКА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1975

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
НАЈПОСЛЕ: ЕДНО ОХРАБРУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.01.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ОТЕЛО“ СО ГОСТИТЕ ОД БЕЛГРАД И ЗАГРЕБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.01.1962

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТИТЕ НА ЈЕЛКА СТАНИЌ- КРЕК И НА ХОРОТ НА РАДИО- ЗАГРЕБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1950