Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАТИВНА КОНДИЦИЈА
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИХАИЛ ХОМИЦЕЈ, ВИОЛОНЧЕЛО, ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1994

Автор: Љ. Бранѓолица Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ НАСТАП
КОН ГОСТУВАЊЕТО НА ОПРЕКСТАРОТ ДУШАН СКОВРАН ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.11.1993

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
БАРОКНА РАЗИГРАНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1985

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ИНСТРУМЕНТАЛНА ИГРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТИГАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1977

Автор: Димитрие Бужаровски Категорија: критика
ЗБОГАТУВАЊЕ И НЕГУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОСНОВНИ ИСПОЛНУВАЧКИ НЕДОРЕЧЕНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 31.10.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСОМНЕН УСПЕХ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1963