Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ПОЛИФОНИЈА“ ЈА ВООДУШЕВИ ПУБЛИКАТА
Прексиноќа во фоајето на МОБ

Периодика: Утрински весник Датум: 21.11.2006

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
РАНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на асиер поло „охридско лето“ 95

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОН ВЛЕСКАВА УМЕТНИЧКА КАРИЕРА
за настапот на шпанскиот виолончелист асиер поли, во храмот „света софија“, на фестивалот охридско лето

Периодика: Вечер Датум: 14.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНО ПОСЕТЕНИ ПРЕТСТАВИ И КОНЦЕРТИ
хроника на музичкиот живот

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1995

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СЕКОЈА ИЗВЕДБА ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕКОЛКУ КВАЛИТЕТНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТЕГ СО ГОЛЕМИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Вечер Датум: 06.06.1980

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИЈАТНА КАМЕРНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РЕДОК МУЗИЧКИ НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1974