Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ КОНЦЕРТ СО МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ И ИЗВЕДУВАЧИ
СОКОМ со концерт ја прослави 60-годишнината од постоењето

Периодика: Утрински весник Датум: 17.07.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЗВУЧНОСТ БЕЗ КОМПАКТНОСТ НА ОРКЕСТАРОТ
ОБЕДИНЕТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР - ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Дневник Датум: 09.04.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
АНСАМБЛОТ СИ СВИРЕШЕ САМ ЗА СЕБЕ ДИРИГЕНТОТ БЕШЕ ИГНОРИРАН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - МОЦАРТОВА ВЕЧЕР

Периодика: Дневник Датум: 28.01.2003

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ТАНЦИ
за концертите на македонската филхармонија под диригентство на павле дешпаљ и ангел шурев

Периодика: Вечер Датум: 10.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИЗА ЗА УСПЕШНА КАРИЕРА

Периодика: Вечер Датум: 26.06.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
НАСТАП ШТО ВЕТУВА
КАМЕРНО ТРИО НА ФМУ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПОЛЕТ И СВЕЖИНА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.1988