Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СВИРЕЊЕТО КАКО СТРАСТ
кон завршниот концерт на семинарот за лимени дувачки инструменти

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕОПХОДЕН УСЛОВ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: интервју
ЛЕЖЕРНО И ПОЛНОКРВНО
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на брајан шкембим солист благоја димчевски

Периодика: Вечер Датум: 06.02.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВИСОК ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА ДИМЧЕВКСИ И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКА ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1990

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СКРОМНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН ЧЕКОР НАПРЕД
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 29.07.1986

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
РЕТКО ЕСТЕТСКО ЗАДОВОЛСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МУЗИЧКО И ЕСТРАДНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 17.09.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕГОЛЕМИ ОЧЕКУВАЊА
кон концертот на македонската филхармонија, диригент вероника дударова, солист благоја димчевски

Периодика: Вечер Датум: 17.03.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ДОЛОВЕН ЧАЈКОВСКИ
кон концертот на македонската филхармонија, диригентот вероника дударова и солистот на виолина благоја димчевски

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.03.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КВАЛИТЕТНИ КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
УСПЕШНА МЕНДЕЛСОНОВА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДОСЛЕДНО И ВДАХНОВЕНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БОГАТА ТОНСКА ПАЛЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1978