Автор: Време Категорија: критика
СОЛИСТИТЕ И ФИЛХАРМОНИЈАТА ОДУШЕВИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ ПО ПОВОД 250 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ХЕНДЕЛ

Периодика: Време Датум: 06.05.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ХОМОГЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА НАЦОСКИ, СКИФИАНО И ОРСАТИ-ТАЛАМАНКА
КОНЦЕРТ ВО ЧЕСТ НА ХЕНДЛ, МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 04.05.2009

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДОСТОЕН ЈУБИЛЕЈ
во чест на хендл

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.04.2009

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ИЗВЕДБА СО СИЛНА ПОРАКА
МОВ „ИТАЛИЈАНКАТА ВО АЛЖИР“

Периодика: Вечер Датум: 15.05.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
АТРАКТИВНА „ИТАЛИЈАНКА ВО АЛЖИР“
35. "Мајски оперски вечери" почнаа на платото пред МОБ

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВАЖНО МИ Е ДА БИДАМ КВАЛИТЕТЕН ПЕЈАЧ И ДА И‘ СЛУЖАМ НА МУЗИКАТА
Благој Нацоски - тенор

Периодика: Утрински весник Датум: 10.01.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МИ ПОБАРАА 4.000 ЕВРА ЗА ФОТОГРАФИЈА
БЛАГОЈ НАЦОСКИ, НАШ ТЕНОР ПО СВЕТСКИТЕ ОПЕРСКИ СЦЕНИ

Периодика: Време Датум: 22.10.2006

Автор: Р.Т. Категорија: критика
БЛАГОЈ НАЦОСКИ ИМАШЕ КОНЦЕРТ ВО ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА ПАЛАТА ВО РИМ
концерт што се одржа во Председателската палата во Рим во организација на Националната телевизија РАИ

Периодика: Вест Датум: 08.02.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ЈА ОДУШЕВИ ВТОРИОТ ДЕЛ ОД КОНЦЕРТОТ
божикен концерт на скопски солисти

Периодика: Дневник Датум: 13.01.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МАЈСТОРКАТА ШКОЛА ПО СОЛО – ПЕЕЊЕ
интерфест - битола, 2000

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА СВЕЧЕНОСТ
кон свечениот концерт на македонската филхармонија по повод годишнината од постоењето на фондацијата „благовестие“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000