Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: критика
СПЕКТАКЛ СО „СВИРАЧОТ НА ПОКРИВ“
БИТОЛСКИ ТЕАТАР ИМАШЕ ПРЕМИЕРА НА МЈУЗИКЛ

Периодика: Вест Датум: 17.08.2007

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЛАБОКА ЕКСПРЕСИЈА НА ЕМОЦИИТЕ
по "Мементо" и инспиративната поезија на англо-американскиот поет - имиџист Томас С. Елиот

Периодика: Утрински весник Датум: 02.06.2003

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ТВОРЕЧКАТА ЕНЕРГИЈА НА УМЕТНИЧКИОТ ЧИН
изведен и мултимедијалниот проект "Мементо

Периодика: Утрински весник Датум: 28.10.2002