Автор: Фимчо Муратовски Категорија: критика
УШТЕ ДОЛГО ЌЕ ОДЅВОНУВА НЕГОВИОТ ВОЛШЕБЕН ГЛАС
благоја николовски (1935-1996)

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.09.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКА ЈУБИЛЕЈНА ВЕЧЕР
за концертот по повод 35-годишниот јубилеј на исполнувачката активност на благоја николовски

Периодика: Вечер Датум: 28.06.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ЗЕНИТ
кон јубилејниот концерт на благоја николовски

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1995

Автор: Глигор Стојковски Категорија: интервју
ГЛАСОТ Е ЧУВСТВИТЕЛНА РАБОТА
лик разговори: гласот е чувствителна работа

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕШТО НОВО … ПОВЕЌЕ ПОЗНАТО!
денови на македонската музика 95

Периодика: Вечер Датум: 05.04.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
ПО НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР - ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КОМПАКТЕН, УИГРАН И ДИСЦИПЛИНИРАН СОСТАВ
„Охридско лето `93“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.07.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СВЕТЛИНИТЕ И СЕНКИТЕ НА ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН ТЕТОВСКИТЕ ХОРСКИ ОДЗИВИ - 93.

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНО И КОРЕКТНО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА 14 МАЈ ВО ФОАЈЕТО НА МНТ, ДИРИГЕНТ ГЕУМ НОСАНГ ОД Ј. КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„РЕКВИЕМОТ“ … МЕДИУМСКИ СОБИР
за изведбата на моцартовиот „реквием“ со македонскатаа филхармонија и хорот на мтв

Периодика: Вечер Датум: 06.12.1991

Автор: Љ. Кочовски Категорија: критика
ИЗВЕДБИ ДО СОВРШЕНСТВО

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БОГАТ ПРОГРАМСКИ СПЕКТАР
„Охридско лето `91“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.08.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
О, ТЕШКОТО!

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1990

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990