Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ КОНЦЕРТ СО МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ И ИЗВЕДУВАЧИ
СОКОМ со концерт ја прослави 60-годишнината од постоењето

Периодика: Утрински весник Датум: 17.07.2007

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БОГАТА КОНЦЕРТНА НЕДЕЛА
за концертите на виолинистите сихана бадивуку и јане бакевски и на македонската филхармонија со солистит на пијано наум штаркман, под диригентствно на андреј андреев

Периодика: Вечер Датум: 04.12.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК ВОЗБУДЛИВО
за првиот концерт на „деновите ...“, маестро ангел шурев со камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 22.03.1995

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
КОМПЛЕТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.12.1992

Автор: Блаже Миневски Категорија: критика
ДОАЃААТ ТАЛЕНТИРАНИ МУЗИЧАРИ
БЛАГОЈА ИВАНОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1991

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ПОРТРЕТНА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ТРИНАЕСЕТТИТЕ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.11.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО СВЕЧЕН ТОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК – ДОБРО

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1982

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: хроника
СРДЕЧЕН ПРИЕМ И КОРИСНИ КОНТАКТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНТОЛОГИСКИ ПРЕСЕК НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО-ПЕСНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1969

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УСПЕШНА СМОТРА НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО ПЕСНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.09.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРА ИДЕЈА БЕЗ СООДВЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1967