Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ВО БЛЕДА ИЗВЕДБА
Кон изведбата на „Кавалерија Рустикана“ и „Мадам Батерфлај“

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ГАЛА-ОПЕРСКИ ОБИД
Кон „Гала-концертот" на Македонската опера

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
КОНЦЕРТ ВРЕДЕН ЗА СЛУШАЊЕ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ВАСИЛИЦА ВО МОБ

Периодика: Дневник Датум: 18.01.2006

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДМЕТНЕ
За Гала оперскиот концерт за Василица на Операта на МНТ

Периодика: Вест Датум: 14.01.2004