Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
„РИГОЛЕТО“ ВО НОВО УМЕТНИЧКО КАЖУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАЗНИШАНО И ПОВРШНО

Периодика: Вечер Датум: 16.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРОСЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.1972

Автор: Гордана Бачоска Категорија: критика
ЗАСТРАНУВАЊЕ ОД КРИТЕРИУМОТ

Периодика: Вечер Датум: 24.05.1972

Автор: Н.Н. Категорија: Осврт
ПОФАЛНИ КРИТИКИ ВО РОМАНСКИОТ ПЕЧАТ

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1969

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
МАКЕДОНСКИТЕ ПЕАЧИ НА ФЕСТИВАЛСКИ ЕСТРАДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
САРАЕВСКАТА ОПЕРА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.06.1963

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВИСОКИ ПЕАЧКИ КРЕАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1961

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ПРВИ РЕВИСКИ ЗВУЦИ И СВЕТЛИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ЧЕТИРИЕСЕТИПРВАТА“ – ПРВА ОПЕРА ЗА РЕВОЛУЦИЈАТА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРВ НАСТАП НА ЗАБАВНИОТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР ПРИ ДОМОТ НА ЈНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: хроника
МУЗИЧКА ХРОНИКА

Периодика: Разгледи Датум: 07.03.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАРТОВСКИ МЕДИТАЦИИ НА ТЕМА „МАРТА“

Периодика: Разгледи Датум: 01.05.1959