Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ОПЕРСКАТА МЛАДОСТ
Кон свеченото затварање, гала концертот на Македонската филхармонија, на Интерфест Битола, 2006, со настапот на млади оперски пејачи, диригент Саша Николовски-Ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ОД СВЕТСКИ РАНГ ШОН ПОВРМЕНО ГО ПРОВОЦИРАШЕ АДРЕНАЛИНОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ПИЈАНИСТОТ ДАНГ ТАИ ШОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
КОНЦЕРТ ВРЕДЕН ЗА СЛУШАЊЕ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ВАСИЛИЦА ВО МОБ

Периодика: Дневник Датум: 18.01.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ФЕСТИВАЛСКИ ПРАЗНИК
ИНТЕРФЕСТ 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА, СЛАВИЦА, ВЕСНА
На Новогодишниот концерт на Македонската филхармонија трите наши оперски примадони

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РИЗНИЦА НА ЗВУЧНИ БОЕЊА
КОН ДВАТА НАСТАПА НА ВИОЛИНИСТКАТА АЈМАН МУСАХОЏИЕВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.11.2004

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
БРАВО МАЕСТРО!
концерт на симон трпчески во универзална сала

Периодика: Дневник Датум: 11.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОСВЕТЕН НА МЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ НАПРАВИЈА ВИСТИНСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ
„СКОПСКО ЛЕТО,, -КОНЦЕРТ СО СОЛИСТИ НА ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ
кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на Благоја ангеловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на џулијан рахлин - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
КЛАСИЧНО ОРИЕНТИРАН КОНЦЕРТ
за балетскиот концерт по повод светскиот ден на танцот

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1999