Автор: Д. Д. Категорија: критика
УСПЕШЕН ДЕБИ НА ДИРИГЕНТОТ МИХАЈЛО НИКОЛОВСКИ И ПИЈАНИСТКАТА ЈАСМИНКА ЧАКАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.1960

Автор: Д.Д. Категорија: критика
УСПЕШНА КОНЦЕРТНА ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА „ОРФЕЈ“ ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1960